سه‌شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ 08 October 2024
دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۵۸۸۱۹

نامه ناتمام هاشمی به رهبری پیش از مرگ

نامه ناتمام هاشمی به رهبری پیش از مرگ
محسن هاشمی رفسنجانی، فرزند رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در سالگرد درگذشت پدرش با خبرگزاری ایسنا گفتگویی انجام داده که بخش‌های مهم آن را در ادامه می‌خوانید.

اتفاق جدیدی در پرونده فوت ایشان رخ نداده است. در دولت آقای روحانی، دبیرخانه شورای امنیت ملی مسئول تحقیق در این باره شد و نهایتا گزارشی را به رییس جمهور وقت ارائه کرد. دکتر روحانی به عنوان رییس شورایعالی امنیت ملی وقت، پس از مطالعه این گزارش پی نوشتی با این مضمون داشتند که گزارش استحکام لازم را ندارد و قانع نشدند. اینکه پس از این دستور رییس جمهور چه اتفاقی افتاد و آیا گزارش دیگری نوشته شده، ما اطلاعی نداریم.

 

یک وصیت نامه شرعی که ایشان در سال ۱۳۷۹، قبل از آنژیوی قلب نوشته بودند در اختیار ما بود که آن را در صداوسیما قرائت کردم. پس از رحلت ایشان، ما دفتر کار و منزل را جستجو کردیم، متن مشابهی به عنوان وصیت نامه جدید پیدا نکردیم اما یک نامه بسیار مشروح و مفصلی ایشان خطاب به مقام معظم رهبری نوشته بودند که نگارش آن چند سال طول کشید و بیش از صد صفحه بود که فرازهای آخر آن نیز ناتمام باقیمانده بود، این نامه را من تقدیم رهبری کردم و چون مخاطب این نامه ایشان بود تصمیم به انتشار یا عدم انتشار آن با آیت الله خامنه ای است.

 

در آخرین خطبه نماز جمعه خود، مهمترین سخنان خود را مطرح کردند که اصل آن بر دو محور بود: جایگاه مردم در حکومت و ضرورت عمل به قانون، متاسفانه در هر دو اصل ما دچار انحراف شده ایم. در مورد جایگاه و نقش رای مردم در مشروعیت نظام، فقط به عنوان یک وظیفه مردم را دعوت به رای دادن و شرکت در انتخابات می کنیم، اما این رای چقدر در جهت‌گیری‌های کلان کشور تاثیر دارد؟ وقتی مردم مشاهده می‌کنند که رای آنها تاثیر مورد انتظارشان را ندارد طبیعتا دلسرد می‌شود و نتیجه این می‌شود که پس از انتخابات سال ۱۳۹۶ که پرشورترین انتخابات انقلاب بود، سالهای ۹۸ و ۱۴۰۰ شاهد سردترین انتخابات در تاریخ انقلاب بودیم و اکثریت مردم نسبت به تاثیر صندوق رای در حکمرانی مایوس شدند.

 

در مورد عمل به قانون هم تصور ما این است که مردم باید به قانون عمل کنند یا فقط معترضان باید به قانون عمل کنند؟ این هم با عقل و هم با شرع در تناقض است، امیرمومنان می فرماید در برابر هرحقی، تکلیفی متناسب وجود دارد، اگر مردم باید به قانون عمل کنند، وظیفه حاکمیت است که حقوق قانونی مردم را ادا کند، آیا اصول آزادی بیان، آزادی تجمع، همه پرسی و ... در قانون اساسی نیست؟ آیا فقط معترضان نباید دست به خشونت بزنند؟ آیا حقوق متهمان ومحکومان رعایت می‌شود؟ به نظرم اگر ما به همان خطبه ماندگار سال ۱۳۸۸ آیت الله هاشمی رفسنجانی عمل کنیم بسیاری از خشونت‌ها و نارضایتی‌ها کاهش می یابد.

 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هفتمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت دانشی به میزبانی دانشگاه خاتم برگزار شد

رونمایی پزشکیان از الواح هخامنشی

قیمت طلا، سکه و ارز؛ امروز ۱۷ مهر۱۴۰۳

هشدار وزارت بهداشت درباره ابتلا به این بیماری

جزییات پروازهای حج عمره اعلام شد

اگر نگران جیب مردم هستید، شر فیلترینگ را بردارید

واکنش فدراسیون فوتبال به نامه AFC/ سه گزینه مشخص شد

ایران عزم خود را برای پشتیبانی از مقاومت ثابت کرده / انتخاب دبیرکل را طبق سازوکار‌های تشکیلاتی انجام خواهیم داد

اقدامات دولت برای بازگشت اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه‌ها و آزادی زندانیان سیاسی

یک نماینده: مجلس زیر بار ننگ تصویب پالرمو نمی‌رود

AFC میزبانی را از ایران گرفت / دیدار ایران - قطر در کشور ثالث برگزار می‌شود

قالیباف: نباید در نیمه دوم سال دچار کمبود دارو شویم

مدفون شدن حدود ۲۰۰ نفر در رانش زمین در برزیل

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران: حجاب‌بان‌ها همچنان در گیت‌های ورودی مستقر هستند

پیشنهاد سردبیر
زندگی